I czy jakoś wiąże się druga misja z pierwszą z podanych przez ciebie?
Błędne pytanie Anioł...
Jak wygląda kwestia pierwszej propozycji gdy księżyc już istnieje oraz jak wygląda kwestia drugiej propozycji w przypadku braku owego księżyca.
Myślałem tutaj o wprowadzeniu zależności, ale czy się da i czy warto, nie wiem...
Czytałem kilkakrotnie o wysyłaniu floty na Misje Badaj, w zamyśle jest przeznaczony do tego specjalny statek i to jest dobre dla wyróżnienia się wśród konkurencji, to tak w kwestii formalnej.
Darko, napisałeś pomysł jest głupi ? Po raz, to nie Ty jesteś tutaj od oceniania, po dwa, za dużo naczytałeś się o ekspedycji na innych grach, przecież lepiej zrobić tak jak inni, no nie ?
Może niepotrzebnie namotam, ale może warto misje badaj przemianować na badanie planety, każdej obcej planety.
Podobnie jak w zamyśle, lecz możliwość badania dotyczyła by każdej planety aktywnego i nieaktywnego gracza. Oczywiście badanie planet aktywnych graczy było by nie możliwe, ponieważ Statek Badawczy traktowany był by jako normalna obca flota.
Załoga Statku mogła by :
- odnaleźć w hangarach zachowane w idealnym stanie statki,
- plany: modernizacji napędów, wszelkiego rodzaju technologii i budynków, co w konsekwencji skutkowało by naszym rozwojem wyżej wymienionych elementów.
- Odnaleźć grupę koczowników porzuconego imperium, w której jest m.in. handlarz, dalej wg. pomysłu Anioła.
- Po pobraniu próbki gleby, odnaleźć minerał/ pierwiastek nie występujący na Twoich planetach, badania wykazały iż daje on rezultaty: ograniczenia w spalaniu paliwa, zmianę temperatury na planetach,
- napotkać tubylców którzy: uciekli i nic się nie wydarzyło, zaatakowali członków załogi lecz Ci zdołali odeprzeć atak lub się ewakuować, zabili członków załogi i zniszczyli Statek Badawczy.
- I wszystko co tam sobie jeszcze wymyślicie...
Tak czy inaczej jedna misja nie może przynosić dużych korzyści,
Mógł bym (lecz nie mogę) zamieścić link do wątku, gdzie poruszany jest temat opłacalności misji, wynik jest taki, że tam misja jest szybszym sposobem pozyskiwania floty niż jej budowa.
Także myślę że twierdzenie, współczynnik prawdopobieństwa dla poszczególnych opcji powinien być dość niski, nie jest błędne.